Ejerskabsfølelse skaber stærke resultater. 

Indflydelse og medbestemmelse, ansvar og kompetencer… når disse parametre forenes og indgår i medarbejderes arbejdsdag, skabes der grobund for engagement og innovation hos medarbejderne. Og trivsel.

Morten er en leder, der for længst har erfaret og lært, hvad der er vigtigt for hans medarbejdere. Hvad der skal til for, at de opretholder deres motivation for at løse arbejdsopgaverne på den mest optimale og kvalificerede måde.

Han er le....... Læs mere

Motivationsfaktorer og vedligeholdelsesfaktorer

Det var blevet tiden for de årlige lønforhandlinger i virksomheden, og Kim havde landet en rigtig god aftale med sin leder Thomas, – og som det er med vellykkede forhandlinger, – gik begge parter tilfredse fra forhandlingsbordet.

Udover god løn, bonus og frynsegoder, så havde Kim også fået ny computer og noget nyt software, han længe havde sukket efter.

Motivationen var derfor i top og han var en glad medarbejder.

Så langt så ....... Læs mere

Lytteniveauer – hvad skal jeg dog bruge det til

Det med at LYTTE. Det er SÅ simpelt – og så alligevel ikke…

Det ligger naturligt til mennesker, at vi gerne vil høres og forstås, når vi taler. Selvfølgelig, ellers giver det jo ingen mening, at sige noget til andre.

Det kræver så, at der er nogen, der vil LYTTE til os – og lige præcis dét med at lytte til andre mennesker, når de taler, det kan gøres ud fra forskellige lytteniveauer.

I enhver samtale er der en Fortæller og en Lytter.

Der er 3 ....... Læs mere

Konfliktsky og ubeslutsom leder?… det fungerer bare ikke!

De fleste af de ledere jeg snakker med, og dem jeg læser om, er ret glade for at være ledere og kan lide udfordringerne, der følger med.

Medarbejdere har 2 overordnede ledertyper, som de absolut ikke bryder sig om, nemlig:

* Den autoritære ledertype
* Den konfliktsky og ubeslutsomme ledertype

Hvilken af de 2 ledertyper, der er værst, er uvist, men de har begge negative konsekvenser for både medarbejdere og virksomheden. I dette indlæg er det den ....... Læs mere

Fortravlede ledere forpester arbejdslivet

Det er naturligvis ikke raketvidenskab at trygge og glade medarbejdere har et godt psykisk arbejdsmiljø.

Derfor har de nemmere ved at præstere og koncentrere sig, end medarbejdere, der er usikre på deres leders hensigter og humør, og som er ‘nødt til’ at følge med i lederens luner. Eller med andre ord: Dagens lederbarometer: Sur, glad, vred, omsorgsfuld, irriteret, slukker brande, eller hvad det nu er den enkelte dag.

Denne dag....... Læs mere

Sørg godt for dine nye medarbejdere

I gennemsnit skifter eller får ca. 2200 mennesker arbejde hver eneste dag året rundt. Der er både nye på arbejdsmarkedet, ledige der kommer tilbage i arbejde og mennesker, der skifter arbejdsplads.

Arbejdspladserne i Danmark bruger mange ressourcer på at skaffe de bedst kvalificerede medarbejdere til deres ledige stillinger.

Det er en lettelse, når ansøgningsprocessen er endeligt overstået, og du som leder kan sige pænt goddag til di....... Læs mere

Send dine medarbejdere godt på sommerferie

Et antal uger uden arbejde lyder tillokkende for de fleste (så vidt muligt, der er jo en del mennesker, der ikke er heeelt arbejdsfri).

Og hvad laver man så, når man ikke går på arbejde hver dag og ikke bruger sine tanker på at afvikle arbejdsopgaverne på bedste vis?

Mange mennesker skal rejse til andre lande og har måneder i forvejen bestilt fly og hotel. Andre skal i sommerhus, på camping eller være derhjemme og slappe af. Besøge venner og fam....... Læs mere

Er din hjerne af plastik?

Nej, det er den naturligvis ikke, men den ER plastisk (tænk hvad et ’s’ kan betyde af forskel).

Din hjerne er plastisk.

Det vil sige, at din hjerne er foranderlig, den kan ændre og udvikle sig, og det gør den. Fra din fødsel – til ophør af dit liv.

Når du fylder nye input og læring i den, ændrer strukturerne i hjernen sig. Det sker helt fysisk. Hvis du tog ’låget’ af, ville du kunne kigge ned i hjernen og observere nye spor, som er lig med ....... Læs mere

Når lederen stiller skarpt… på sig selv

Der bliver stillet ganske store krav til ledere på alle ledelsesniveauer i det danske erhvervsliv.

Du skal som leder kunne begå dig med f.eks.: Bestyrelsen, direktionen, medarbejderne, leverandørerne, chefen, medierne, samarbejdspartnere, kunderne, lederkolleger og evt. partnere.

Det er virkelig mange mennesker med mange forskellige professioner at forholde dig til. Det kan givetvis indimellem være en udfordrende opgave at have kla....... Læs mere

Frygt er din evige livsledsager

Måske tænker vi ikke så meget over det til hverdag. Frygt sætter noget af vores dagsorden uden, at vi er bevidste om det.

F.eks. er det frygten, der styrer, når du ikke sætter dig på en kollegas faste spiseplads i kantinen. Frygten for kollegaens reaktion holder dig tilbage. Det er også frygt, der sørger for, at du ikke går over en stor befærdet vej, uden at se dig for. Vi tænker måske ikke på det som frygt, men som at passe på sig selv, men hvis ....... Læs mere